ISHRANA

 • Hrana u Ustanovi se obrađuje i priprema po sistemu HACCP sistema koji garantuje zdravo pripremljenu i prilagođenu hranu korisnicima.

  O nabavci i čuvanju hrane brine osposobljeno i stručno lice – HACCP menadžer koji se stara da se hrana čuva, priprema i služi na propisan način i da zadovoljava sve standarde HACCP sistema za koju se vodi i odgovarajuća dokumentacija. Ishrana je prilagođena potrebama trećeg doba, ona je raznovrsna i zdrava, isplanirana i propisana od strane nutricioniste koji pri sastavljanju jelovnika vodi računa o specifičnim potrebama korisnika. Jelovnik se sastavlja na nedeljnom i mesečnom nivou, s tim što se u obzir uzimaju i želje i predlozi korisnika.

  Po želji korisnika, periodično, pravimo i obroke za svečane i slavske prilike. Dnevni jelovnik je vidno istaknut u dnevnom boravku na oglasnoj tabli.
 • Doručak počinje u 09h i sastoji se od slanog i slatkog dela uz obavezan topli ili hladni napitak (čaj, mleko, jogurt, kakao i sl., u količinama koje žele).
 • Ručak počinje u 13h i sastoji se od supe, glavnog jela, salate, dezerta.
 • Večera je u 19h i sastoji se od čorbe, glavnog jela i salate kao i toplog ili hladnog napitka.
 • U toku dana u TV sali se u više navrata po želji korisnika serviraju kafa, topli čajevi sa limunom, oranžade i poranžade. Voćne i mlečne užine se služe dva puta u toku dana, prepodne i popodne. Za korisnike za koje je potrebno popraviti telesnu težinu i stimulisati apetit, služe se i dodatne užine.

  Za korisnike koji zbog narušenog zdravstvenog stanja borave u sobi, vršimo uslugu odnošenja hrane u sobu na specijalno prilagođenim poslužavnicima koji odgovaraju položaju korisnika u krevetu, gde negovateljica pruža pomoć oko hranjenja. Ukoliko je potrebno, hrana se secka na sitne komadiće ili se blendira kod korisnika koji imaju otežan akt gutanja.


DA LI VAM JE POTREBNO VIŠE INFORMACIJA?

Stojimo vam na usluzi 24 sata pozivom na broj telefona.

+381(13)219-0-219